Graviola je zdravé ovocie, ktoré pomáha v boji proti rôznym chorobám vrátane rakoviny. Príjem gravioly v kapsulách, indikácie pre použitie, rozsah doplnku iHerb

Liečivé vlastnosti rôznych rastlín boli známe aj starovekým liečiteľom. Človek využíva dary prírody na uzdravenie už tisícročia. Používanie niektorých rastlín v medicíne nestráca v modernom svete význam. Napríklad, rastúce v teplých krajinách s vysokou vlhkosťou, vždyzelený strom Annona muricata môže byť veľmi prospešný. Pre tento strom existujú iné názvy. Mnohým je známy ako graviola alebo guanabana. Jeho plody sa niekedy nazývajú puding, rovnako ako kyslá smotana. Existujú aj také názvy ako sousep a cherimoya.

V priebehu výskumu sa zistilo, že takmer všetky časti Annoniny pichľavé majú terapeutický účinok. Rastlina do dnešného dňa nezískala oficiálny štatút lieku. Pri predpisovaní zoznamu liekov podľa protokolu však niektorí lekári odporúčajú spojiť graviolu s určitými diagnózami. Ako ukazuje prax, pomáha to zbaviť sa mnohých chorôb, zmierniť nepríjemné príznaky a zlepšiť zdravie.

Čo je graviola?

Patrí do rodiny Graviola Annonaceae. Klíčky pokrývajú mäkké kliny, ktoré potom zmiznú. Výška stromu je 7-9 m. Listy sú podlhovasté, pripomínajú predĺžený oválny vzhľad. Po celý rok ostávajú zelené. Doska Graviola má hladký povrch. Oko poteší lesklý lesk. Okrem toho, listy vonia veľmi pekne. Magickú vôňu vyžarujú kvety pichľavých anónov. Sú dosť veľké. Tvar je kónický. Vyskytujú sa ako na konáre, tak aj na trupe.

Plody gravioly rastú veľmi veľké, až do 7 kg. Povrch šupky je pokrytý hrubými hrotmi. Farba je spočiatku zelená a postupne sa mení na žltú. Vnútri je biela dužina a semená. Mäkká časť pripomína vzhľad vaty. Chuť má niekoľko odtieňov. Buničina plodu sa môže konzumovať surová. Bude sa topiť v ústach ako želé.

Zberá sa, kým si plody nezachovajú tmavozelenú farbu. Ak ich chcete zjesť, mali by ste počkať na dozrievanie, ktoré sa úspešne odohráva pri izbovej teplote.

Farmakologické vlastnosti a indikácie

Graviola má priaznivý vplyv na ľudské telo:

  • inhibuje rozvoj rakovinových buniek;
  • podporuje srdcový sval;
  • znižuje tlak, ktorý je dôležitý pre hypertenziu;
  • riedi krv, ktorá je vynikajúcou prevenciou trombózy;
  • má vazodilatačné vlastnosti, vďaka ktorým sa zlepšuje celkový krvný obeh;
  • zastavuje zápalové procesy na slizniciach;
  • čistí telo toxínov;
  • prispieva k liečbe kašľa rôznych etymológií;
  • urýchľuje regeneráciu vírusových chorôb;
  • zvyšuje obranyschopnosť tela;
  • lieči hnačku, zlepšuje fungovanie tráviaceho traktu;
  • normalizuje hladinu glukózy v krvi;
  • pomáha znižovať vysokú telesnú teplotu;
  • má antiparazitický účinok;
  • aktívne bojuje proti hubám;
  • stimuluje funkciu pečene;
  • zmierňuje stav pacientov s artritídou a reumatizmom;
  • upokojujúci účinok na nervový systém;
  • zmierňuje opuchy a zabraňuje tomuto javu;
  • pri lokálnej aplikácii podporuje hojenie rán.

Prospešné vlastnosti exotických rastlín umožňujú, aby sa jej rôzne časti použili na liečebné účely. Indikácie pre použitie gravioly:

  1. liečenie infekčných chorôb, ako aj ich prevencia;
  2. znížená imunita;
  3. úľava od horúčky;
  4. porušenie gastrointestinálneho traktu;
  5. zvýšenie krvného tlaku;
  6. bojovať proti novotvarom;
  7. genetická predispozícia k rakovine;
  8. parazitárna infekcia;
  9. poškodenie tkanív ľudského tela hubou;
  10. choroby dolných dýchacích ciest, ktoré sú sprevádzané kašľom;
  11. zápalové procesy v kĺboch;
  12. hrubá krv, zvýšené riziko upchatia krvných ciev;
  13. diabetes;
  14. porucha pečene.

Aby vlastnosti guanabany skutočne prospeli, je potrebné poznať niektoré triky. Univerzálnosť rastliny spočíva v tom, že všetky jej časti sa používajú v ľudovom liečiteľstve. Povedomie v tejto veci je skutočnou príležitosťou na dosiahnutie želaného účinku..

Správne používanie Gravioly

Rôzne časti tejto rastliny sa používajú v závislosti od problému, ktorému môže Annona pichľavý pomôcť. Prospech z:

Graviola list je vhodný na prípravu:

Takéto nápoje liečia choroby dny a kĺbov. Je to skvelý spôsob, ako z tela odstrániť soli kyseliny močovej. Ale práve ich ukladanie často vedie k zápalovým procesom. Špeciálne pripravená tekutina prospeje obéznym ľuďom. Silne uvarený čaj z listov tohto stromu zmierňuje nespavosť, znižuje krvný tlak a normalizuje hladinu cukru v krvi. Fólia graviola tiež uľahčuje kocovinu, pomáha pri čistení tela po otrave alkoholom.

Je veľmi užitočné piť šťavu vylisovanú z buničiny. Platí to najmä vtedy, keď sú v ľudskom tele parazity. Šťava je tiež užitočná ako antipyretikum. A je dobré piť pri zlyhaní obličiek.

Buničina by sa mala konzumovať v prípade poruchy trávenia. Okrem toho má priaznivý vplyv na pečeň. A tento nástroj sa používa na úplavicu.

Kôra je vhodná na ošetrenie:

Z koreňov pripravte nápoje, ktoré upokojujú nervový systém. Navyše je to účinný liek na spastické bolesti.

Časti exotického stromu sú vhodné nielen na prípravu produktov určených na požitie. Napríklad na postihnutú oblasť kože sa môže aplikovať vrstva gravioly. Preto ošetrujte kožné vyrážky a rany. Pomôcky z predtým pripraveného odvaru tiež pomáhajú zbaviť sa dermatologických ochorení a urýchliť hojenie poškodenej epidermy..

Liečba rakoviny

Annonina pichľavka nie je zahrnutá do protokolu o onkologickej liečbe. Mnohé štúdie však potvrdzujú, že graviola sa môže použiť proti rakovine ako adjuvans..

Americkí vedci prvýkrát upozornili na protinádorové vlastnosti tejto rastliny. Stalo sa to v roku 1976. Pokusy ukázali, že boj proti rakovinovým bunkám sa môže viesť vďaka látkam nazývaným acetanogény annonázy. Vyskytujú sa takmer vo všetkých častiach stromu. Najvyššia koncentrácia v listoch.

V roku 1997 boli prijaté nové informácie. Po štúdiách in vitro sa zistilo, že graviola proti rakovine je účinná, aj keď sú nádorové bunky rezistentné voči známym liekom. V súčasnosti sa tieto údaje v praxi nepotvrdzujú. Vzhľadom na teoretické prínosy však použitie extraktu z Annona muricata stále dáva zmysel.

Je vhodné používať graviolu na preventívne účely. Šťava a ovocná dužina významne znižujú riziko degenerácie buniek.

Používanie potravinárskych prídavných látok

Všetky užitočné látky sú dostupné v doplnkoch výživy obsahujúcich extrakt gravioly. Užívaním drog človek presne vie, aké množstvo hlavnej zložky vstupuje do tela. Guanabana sa predáva v kapsulách, tabletách a v tekutej forme. Výrobca uvádza koncentráciu účinnej látky. Zvážte niekoľko analógov.

Teraz Foods, Graviola, 500 mg, 100 kapsúl

Graviola Now Foods. Americká spoločnosť vyrába tento produkt vo forme kapsúl a tabliet. Obal kapsuly je vyrobený zo želatíny, vo vnútri bieleho prášku je extrakt z štrkových listov. Počet kapsúl v balení - 100 kusov.

Pokyny naznačujú prípustnú dávku: 3-4 krát denne, dve kapsuly. Graviola na jednu dávku (2 kapsuly) 500 mg.

Teraz Foods, Graviola, dvojitá sila, 1000 mg, 90 tabliet

Ďalšou možnosťou sú tablety Graviola s dvojitou silou. 90 ks sa predáva v pohári. Pretože ide o produkt s dvojitou silou, každá tableta obsahuje 1 000 mg účinnej látky. Potrebujete užiť iba jednu tabletu denne - to je odporúčanie výrobcu, ktoré nájdete v návode na použitie.

Byliny Paradise, brazílsky štrk, 60 čapíc Veggie

Vegetariánske kapsuly. Čistý produkt. Každá kapsula gravioly je 250 mg extraktu z listov exotického stromu.

Maximum International, Graviola 750, 100 Veggie Caps

Graviola Maximum International. 100 kapsúl v balení. Koncentrácia účinnej látky je 750 mg na porciu. Odporúčaná denná dávka sú 3 až 4 dávky. Rozumie sa, že dve kapsuly sa užívajú naraz.

Graviola, Advance Physician Formulas, Inc., Graviola, 500 mg, 100 kapsúl

Graviola Advance Formulas. Každá kapsula obsahuje 500 mg zložky Graviola Soursop. Balené v 100 kusoch v plastových nádobách. Je lepšie brať pred jedlom. Dve kapsuly naraz.

Amazon Therapeutics, Graviola, 60 ml

Kvapky vyrobené z prírodných surovín. Nalieva sa do 30, 60 a 120 ml v hnedých sklenených fľašiach. Súčasťou balenia je pipeta. Odporúča sa konzumovať 20 až 30 kvapiek súčasne. Musíte to urobiť 1-2 krát denne. Pred použitím je lepšie tekutinu zriediť vodou.

Užívanie vyššie uvedených liekov je príležitosťou na prijímanie omnoho užitočnejších látok gravioly denne ako pri použití buničiny, džúsu z ovocia alebo nápojov pripravených z iných častí..

Recenzie produktov

Ľudia, ktorí do svojej stravy zahrnujú plody gravioly, v priebehu času zažívajú pozitívne zmeny vo vlastnom tele. Mnoho ľudí opisuje svoj názor v recenziách exotických rastlín. Ak vás zaujímajú názory tých, ktorí už majú skúsenosti s používaním gravioly, môžete si prečítať veľa príbehov o jeho liečivých účinkoch..

Niekto píše, že šťava z Annony ostnatej zmierňuje bolesť chrbtice a kĺbov, takmer eliminovala príznaky artritídy. Iní chvália infúzie a odvary a tvrdia, že normalizovali činnosť žalúdka, posilnili imunitu a pomohli vylúčiť parazity. Existujú príbehy o úlohe gravioly v liečbe vírusových chorôb. Koniec koncov, nielenže dobre znižuje teplo, ale tiež prispieva k smrti vírusov, čo výrazne urýchľuje regeneráciu. A oveľa viac ľudí začalo brať graviolu v nádeji, že normalizuje krvný tlak a podľa nich sa nemýlili..

Zistiť názor lekárov na graviol tiež nie je problémom. Lekári sa zúčastňujú diskusie na takej naliehavej téme. Aké recenzie odchádzajú odborníci?

Neužívajte graviolu ako všeliek na rakovinu. Jeho pripojenie ako pomôcky je však celkom prijateľné. Vzhľadom na bolestivé vedľajšie účinky po liečení a chemoterapii neignorujte žiadne dostupné spôsoby, ako sa zbaviť rakoviny. Je možné, že zabíjanie rakovinových buniek iba vďaka pichľavej Annone nebude fungovať, ale je možné skrátiť trvanie hlavného cyklu s pomocou. Okrem toho má extrakt z tejto rastliny všestranný priaznivý účinok na ľudské telo..

V niektorých prípadoch je použitie buničiny, džúsu, ako aj infúzie z guanabanovej kôry opodstatnené. Táto rastlina prinesie úžitok ľuďom, ktorí majú príliš silnú krv, sú tu tlakové rázy, problémy s obličkami alebo pečeň nedokáže svoju úlohu zvládnuť. Antiparazitické, antipyretické, imunostimulačné, protinádorové vlastnosti gravioly nemožno poprieť. Preukázaný je tiež priaznivý účinok na gastrointestinálny trakt, dýchacie orgány a kardiovaskulárny systém. Odporúča sa však opatrnosť. Na strane tela sú možné negatívne reakcie. Vedľajšie účinky naznačujú buď nadmerné množstvo gravioly, alebo individuálnu neznášanlivosť.

Väčšina lekárov má voči Annone pichľavý pozitívny postoj, čo je prirodzený liek na mnohé choroby. Zároveň vyzývajú, aby vnímali prijaté informácie primerane a neočakávali zázraky od gravioly. Táto rastlina dokáže skutočne napraviť neisté zdravie. Jeho zneužívanie na prevenciu však nestojí za to. Očakávania budú opodstatnené, iba ak osoba použije infúzie, odvary, džús a dužinu prísne podľa pokynov.

Recenzie lekárov z Guanabany

Konkrétne sa prihlásili na zdieľanie dobrých skúseností (pah-pah-pah).
Tu je to, čo poviem o našej histórii liečby rakoviny prostaty pomocou metastáz založených na lieku zytig (abiraterón) + guanabana. Rozsiahle, podrobné. Kto musí byť pozorne prečítaný☺). Som pripravený potvrdiť dokumentmi, napísať - pošlem.
Uvádza sa tu spoľahlivá skúsenosť našej rodiny, ale každý sa rozhodne, ako sa s ním bude liečiť, najmä v takom zložitom a dôležitom probléme, ako je onkológia prostaty. Neposkytujem žiadne hovory ani záruky, že budete mať rovnaký alebo iný účinok. Jedinou vecou, ​​ktorú zaručujem, je spoľahlivosť nášho účinku a nič viac. Ak tomu rozumiete a súhlasíte s tým, čítajte..

1. SÚVISLOSTI.
Diagnóza rakoviny prostaty, metastázy, 4 lyžice..
Regionálnym dispenzarom je Onkologický dispenzár č. 3 mesta Krasnogorsk, ul. Weaving Factory, 23.
Zaoberáme sa v Moskve, na FSAI LRC na diaľnici Ivankovsky, 3.
Môj e-mail: [email protected]
Môj otec (73 ročný, tenký) mal v roku 2013 nádor prostaty, adenokarcinóm 8 bodov podľa Glissonovej..
Túto operáciu neurobili. Od roku 2013 do roku 2016 boli ošetrované bicalutamidom, analyzovali sa PSA každé 3 mesiace. Potom v roku 2016 začala PSA rásť takto:
- 10. mája 2016 - 4 jednotky.
- 10. augusta 2016 - 20 jednotiek.
- 10. novembra 2016 - 97 jednotiek.
- od 10. decembra 2016 - 194 jednotiek.
Osteoscintigrafia 09.2016 - metastázy v kostiach, veľa. Pre panvovú MRI s KU 09.2016 - overený adenokarcinóm prostaty, sekundárne zmeny kostí.
Dňa 09.2016 dostal injekcie goserelínu, kyseliny zoledrónovej. Na odporúčanie oncourológa, v súvislosti s metastázami (píše sa „mts-s-h“), prostata nepotrebuje chirurgický zákrok. Hormonálna rezistencia. Bolo nám povedané, aby sme robili chemoterapiu, ožarovanie atď., Atď. Otec odmietol chémiu.
PSA naďalej rástla a od 10. januára 2017 - 230 bodov, potom na konci januára - 299 kusov.
Lietali sme do Izraela na kliniku v Assute, má vynikajúce vybavenie, ale lekárka Ella Tepper je najbežnejšia a nehovorila nič iné ako chemoterapiu. Neodpovedal som na otázky, odišli sme do Fakultnej nemocnice v Adass. PSA - 399!!
Na základe Assutinej diagnózy nás tu lekár zapol na 2 hodiny a v dôsledku toho dal 3 možnosti liečby s rôznym stupňom radikalizmu. Všetky sú drahé, ale medzi nimi nás vymenoval Abirateron a doslova odovzdal balík Zitigi, ktorý zostal z predchádzajúcej rodiny..
Keď sme boli v Izraeli, otec začal mať bolesti v perineu.
Našťastie, s návratom do Moskvy a začiatkom užívania Zitigi, bolesť zmiernila, hoci bolo možné spať.

Od tejto chvíle boli z liekov odoberané iba abiraterón a kyselina zoledrónová. No, plus otec jedol guanabanu.

2. ČO JE ESSENCE A KDE ZÍSKAL GUANABAN.
O guanabane som sa dozvedel už dávno, ešte pred zvýšením PSA v polovici roku 2016. Dodávateľská spoločnosť bola nájomcom v podniku, v ktorom som bol zástupcom riaditeľa. Jedného dňa mi režisér Luis Leiva (lekár) vysvetľuje všetko podrobne, hovorí, že ten, kto zje tieto plody vo svojej domovine, nepozná rakovinu a dáva mi na testovanie tmavo zelený prášok z guanabany. Počul som o tom prvýkrát, „guana... prepáč...“ ☺? Na internete nie je takmer nič okrem odkazov na prebiehajúci výskum efektívnosti. Mám jedného otca, nie je známe, ako to bude fungovať, a zatiaľ sa zdá, že sa cíti dobre, chodí do práce. Nedal som...
Spomenul som si na balík guanabany po príchode z Izraela v marci 2017. Potom na moje pracovisko prišiel riaditeľ Dr. Louis Leiva, po ktorom mi rozhodne priniesol balenie čerstvého prášku z guanabanových listov a škatuľu zmrazenej buničiny z guanabany, povedal, akoby ju doslova donútil ju vziať. Povedal, že jeho guanabana v kombinácii s inými drogami pomôže v boji proti rakovine (!).. Hmm, myslím si, že keďže má takú dôveru - musíme ju aspoň začať brať a potom uvidíme. Dodávateľ potom vykonal iba testy na guanabanu.
Všeobecne sme sa začiatkom marca 2017 rozhodli začať užívať guanabanu, takmer súčasne s prechodom na prednizolón + Zitiga (Abiraterone)..
Otec čerpá práceneschopnosť, pretože je ťažké chodiť, sotva sa dá dostať na toaletu, sám sa nemôže dostať von zo dverí auta, hrôza je len.
Začali sme brať guanabanu 3-krát denne - 2-krát porciu buničiny, 1-krát tretinu čajovej lyžičky prášku. O týždeň neskôr môj otec povedal, že sa cíti dobre, už som zabudol, ako to formuloval, no, bol takmer zdravý, ale pil len lieky proti bolesti. Po nejakom čase sa zdá, že v apríli 2017 prestal piť lieky proti bolesti.
Vykonávame analýzy PSA - 120. Pripomínam, že 2. 4. 2017 v Izraeli bolo PSA 399 jednotiek. Potom to urobíme o niečo neskôr - 22. Dr. Louis je spokojný a hovorí - prijmite! Prijímame.
Teraz pokračujeme v užívaní Abiraterone a guanabana a PSA sa stáva 12. Oheň! Toto je niekde v máji 2017 už dorazilo. Otec chodí do práce (vážne !!). Skutočné účtovníctvo okamžite odošle svoju dovolenku na prechádzku.
Ďalej, ak sa pozriete na CT (počítačová tomografia, ktorá nevie), toto sa stane. Neviem, ako to vysvetliť, pokúsim sa napísať body na porovnanie od 0 do 10, kde 0 je zdravý človek:
CT číslo 1 (Moskva, 12.2016): existuje veľa metastáz, z ktorých 5 z 10 bolo liečených bikalutamidom.
CT číslo 2 (Izrael, 02.2017): metastázy sú ešte väčšie a horšie, z 8 z 10.
Od marca začali piť Zitigu a jedli guanabanu..
CT č. 3: Podľa výsledkov CT v Moskve v júli 2017 existuje veľa metastáz, ale už 6 alebo 7 z 10! A bolo ich 8 z 10, to znamená, že ich bolo viac, ale teraz ich je menej!!
To znamená, že v decembri to bolo menej a vo februári to bolo viac ako v júli.
Nejasné? Lekár tiež nepochopil okamžite a odoslal naše vyšetrenie CT (Izrael 02.2017) na ďalšie vyšetrenie a porovnanie s vyšetrením CT (Moskva 07.2017), aby potvrdil alebo poprel, že metastázy klesli do júla 2017.
Ukázalo sa teda, že a) od decembra 2016 do februára 2017 metastázy rástli veľmi rýchlo, a b) že so začiatkom užívania Abirateronu a Guanabany sa rast zastavil a čo je najdôležitejšie, od februára do júla začali klesať! Na základe výsledkov porovnania dostaneme frázu podľa názoru lekára - „... ak existuje primeraný klinický obraz, môže to zodpovedať terapeutickému patomorfizmu.“ Čo je to? Neviem. Metastázy sa začali znižovať a normálne kostné tkanivo sa začalo vracať späť (nie som lekár, opravte slová, ale nech sa volá čokoľvek !!). Môžem dať disk, aby som ho videl, porovnával pre seba.

Vynára sa kľúčová otázka - a čo viedlo k takýmto výsledkom, je to zásluha väčšia ako Abiraterón alebo Guanabana? Ako to teraz pochopiť, ak sme ich začali brať súčasne? Nie sme pripravení experimentovať a zrušiť jednu vec. Vystúpil z dovolenky, znova si vzal nemocenskú dovolenku, keď sa nemocenská dovolenka skončila, znova pracoval!
Tu sú moje závery:
A) STANOVISKO DOKUMENTA V DISTRIBÚCOM ROZDELENÍ.
Ja: „Má Abirateron v takýchto prípadoch taký účinok?
Doktor v výdajni: „Momentálne máme ľudí, ako ste vy, 10 ľudí, ale nevidel som Abiraterona, ktorý by mal taký účinok. Najmä ak nemáte bolesti. “
Ja: „Možno má tento guanabana taký účinok?
Doktor v lekárni: "... neviem o guanabane, liečime sa podľa oficiálneho postupu".
B) Predpokladajme, že ak je Abirateron tak dobrý a zníženie metastáz by bolo úplne jeho zásluhou, potom (bingo!) Ľudia vynašli liek na rakovinu a my sme mali revolúciu! Kde je revolúcia? V reklamnom letáku Abirateron sa uvádza, že tam zvyšuje priemerné prežitie o mesiace. Nelieči, ale predlžuje priemerný čas. Takže, ako to chápem, spomaľuje / zastavuje rast metastáz. A s nami sa metastázy nielen spomalili, ale aj znížili!
C) Lekár v izraelskom ústave nám dal balík Zitigi (Abiraterone), ktorý mu dal iná rodina kvôli „odchodu“ pacienta. Abirateron mu teda nepomohol..
D) BTW - dodávateľ guanabany, Dr. Louis Leiva, nám ju poskytuje zadarmo, hoci nikto nemá peniaze navyše. Je zrejmé, že táto osoba je pre našu rodinu najlepším človekom, a celý svoj život si budem pamätať na jej prínos. V mojom prípade to osobne nie je žiadny cieľ predať, ale jeho cieľom je vyliečiť nás a získať spätnú väzbu. Vyvíja tento smer a stavia celú svoju dušu! Pokiaľ ide o nás, my a môj otec sme živým príkladom účinnosti a budeme pripravení potvrdiť aspoň osobne, aspoň na lekárskej komisii, aspoň na YouTube, aspoň v televízii.!

3. MOJE ZÁVERY.
Ak ste pozorne prečítali a zvážili všetky vyššie uvedené skutočnosti, ukázalo sa, že guanabana (aspoň!) Naozaj nám v našom prípade pomohla s onkológiou v komplexnej terapii. Ale je to veľmi cool, je nepopísateľné, ako cool! A môj otec s tým súhlasí. Sám to berie každú hodinu - teraz 4-krát denne (2 dužiny ovocia, 2 prášky). A ja som si myslel - a tiež súhlasím s tým, že pre nás to naozaj robí, otázkou je, že to pravdepodobne musíme brať v kombinácii s liekmi. Neskúšal som to osobitne.
V septembri 2017 získala guanabana osvedčenie, že ide o doplnok výživy (zlý), ktorý ma osobne potešuje, pretože to znamená, že niekto niečo skontroloval a potvrdil, bol to len prášok a jeho status sa teraz potvrdil vo forme kapsúl guanabany (reg. Údaje. od dodávateľa: č. RU.77.99.11.003.E.003904.09.17 zo dňa 09/05/2017).

Ak sa rozhodnete a budete postupovať podľa našej cesty - urobte to ako dospelí, vykonajte CT a krvné testy na PSA a napíšte ich do poznámkového bloku! Pravidelnosť prijímania je dôležitá (všetko je v rozumných medziach), môj otec so sebou nesie prášok v aute a na dne vaku, ako som už povedal (spočiatku sme mali 3-krát, teraz 4-krát denne - v noci a ráno, a potom stojíme 6 hodín medzi recepcia). Je lepšie požiadať príbuzného, ​​aby sledoval prijatie, a že vedie, je to jednoduchšie.
Samozrejme, toto je moja skúsenosť, dúfam, že váš milovaný bude zdravší!

PS: Každý, kto chce, na požiadanie, je pripravený poslať akejkoľvek osobe všetky dokumenty uvedené a uvedené v tomto prehľade, ako aj ďalšie, vrátane samotného záveru lekárov, ktorý hovorí o znížení metastáz „terapeutického patomorfizmu“.

Liečivé vlastnosti ovocia guanabany

Toto exotické ovocie má veľa mien: guanabana, kyslá šťava, graviola, pichľavá anna, kyslá šťava, Annona muricata. Posledne menovaný názov je jeho vedecká definícia. Názov „graviola“ pochádza z portugalského jazyka a je v podstate synonymom španielskeho názvu „guanabana“. Názvy sa vo všeobecnosti môžu líšiť - ale plody zostávajú rovnaké.

Tí, ktorí hľadajú informácie o vlastnostiach tejto rastliny, zvyčajne uvidia informácie, že sa guanabana používa na rakovinu. To znamená, že má oncoprotektívne vlastnosti.

Ale napriek skutočnosti, že ide o skutočne dôležité vlastnosti guanabany, má rastlina množstvo ďalších užitočných vlastností. Ako však, a kontraindikácie.

Stále zelený strom guanabany dosahuje výšku 9 metrov a veľkosť plodu graviola je najväčšia z celej rodiny Annon - váha jedného ovocia môže byť až 7 kilogramov! Distribuuje sa v južnom Thajsku, Malajzii, Singapure, Indii, na juhu Číny, ako aj v Južnej Amerike. Je zaujímavé, že graviola patrí do toho istého Annónskeho rodu ako ylang-ylang - toto meno je pre mnohých známe. Aj keď určite nie každý o ňom vie niečo viac ako samotné meno a prípadne aróma. Pokúsime sa to napraviť))

Plody jedlej guanabany, ich dužina je kyslej chuti a textúra pripomína želé. Vonku je kyslá šupka olúpaná hustými hrotmi. Ovocie guanabany je nasýtené uhľohydrátmi, sacharózou, fruktózou, vitamínmi A, B, C.

Ale neodporúča sa jesť veľa z nich na dlhú dobu. Ovocie obsahuje látku „annonacin“ - chemickú zlúčeninu, ktorá je neurotoxín. To znamená, že má toxický (jedovatý) účinok na nervový systém tela. Keď budeme uvažovať o kontraindikáciách, budeme o tom hovoriť viac. Medzitým zvážte užitočné vlastnosti rastliny graviola.

Nutričná hodnota plodov gravioly na 100 gramov:

  • Energia 66 kcal
  • Sacharidy 16,84 g
  • 13,54 g cukru
  • Vlákno 3,3 g
  • Tuk 0,30 g
  • 1,00 g proteínu
  • Vitamín B1 0,070 mg 6%
  • Vitamín B2 0,050 mg 4%
  • Vitamín B 3 0,900 mg 6%
  • Vitamín B6 0,059 mg 5%
  • Vitamín B 9 14 mcg 4%
  • Vitamín C 20,6 mg 25%
  • Vápnik 14 mg 1%
  • Železo 0,6 mg 5%
  • Horčík 21 mg 6%
  • Fosfor 27 mg 4%
  • Draslík 278 mg 6%
  • 0,1 mg zinku 1%

Percentuálny podiel odporúčaného denného príspevku pre odporúčanú telesnú hmotnosť dospelých (databáza živín USDA)

Užitočné vlastnosti a aplikácia ovocia a listov Gravioly

Áno, v medicíne juhovýchodných krajín sa používajú nielen plody guanabany, ale aj listy tohto stromu. V kultúre niektorých národov je obvyklé piť čaj z listov kyslej smotany. Má sedatívne vlastnosti a podľa niektorých zdrojov spôsobuje niektoré špeciálne duševné stavy. Neskúšal som, nemôžem potvrdiť alebo poprieť...
Aké ďalšie vlastnosti má táto rastlina?

  1. Extrakt z listov a semien guanabany má antivírusové a protirakovinové vlastnosti
  2. Jesť ovocie guanabany pomôže zvýšiť množstvo mlieka u dojčiacich žien
  3. Čajový list Graviola pomôže s nespavosťou. Vloženie listov do vankúša pomôže vysnívať sen.
  4. Listy, korene a kôra použitého stromu sa varia a používajú sa ako sedatíva.
  5. Rovnaké odvarovanie pomáha znižovať bolesť a spasticitu - je to stav svalov s výrazným tónom, je často výsledkom mŕtvice, detskej mozgovej obrny, poškodenia častí miechy alebo mozgu.
  6. Odvar z listov gravioly pomáha liečiť chorobu z pohybu
  7. Zrelé ovocie gravioly pomáha liečiť skorbut. Surové kyslé ovocie sa tiež používa na liečbu úplavice.
  8. Semená guanabany sa používajú na hojenie rán, zastavenie krvácania
  9. Listy Annona sa používajú na zmiernenie tepla
  10. Trené čerstvé listy sa vtierajú do žalúdka v žalúdku počas nadúvania
  11. Listy rastliny sa tiež používajú na liečenie kožných ochorení.
  12. Kôra sa používa na artritídu, ochorenia pečene
  13. Šťava z guanabany pomáha vylúčiť parazity
  14. Použitie gravioly nie je obmedzené na lieky - buničina plodu je spracovaná a zmiešaná s rôznymi plodmi, pridáva ju do zmrzliny a konzervuje sa. Pridajte ho k príprave omáčok. Semená guanabany sú však nejedlé a používajú sa pri výrobe pesticídov.

Získanie ovocia guanabany v Rusku nie je také jednoduché a ešte viac čerstvé listy a kôra. Z tohto dôvodu si na účely podpory zdravia môžete kúpiť extrakt gravioly v kapsulách. Primeraný príjem v súlade s odporúčaniami bude chrániť pred kontraindikáciami, ktoré sú.

Je to nielen prínos, ale aj nejaké ublíženie guanabane? kontraindikácie

Ako som už povedal, guanabana má sedatívny účinok a ovplyvňuje fungovanie centrálneho nervového systému. V Karibiku je štát Guadeloupe, medzi ktorého obyvateľmi je veľmi populárny čaj z kyslej smotany. Dospelí aj deti to pijú neustále. Aj tam sa považuje za bežné neustále jesť plody štrku.

Ako som však už povedal, v zložení štrku je látka annonacin, ktorá pôsobí na centrálny nervový systém. V skutočnosti má annonacín kumulatívny účinok a pri vysokej dávke ničí mozgové bunky. To vedie k rozvoju Parkinsonovej choroby, ktorá postihuje starších mužov z Guadeloupe.

Vo všeobecnosti je prvým odporúčaním vyhnúť sa predávkovaniu na základe výťažku z guanabany. Z listov štrku nemôžete pravidelne a mnohými spôsobmi jesť čerstvé ovocie alebo denne piť čaj. To však neohrozuje väčšinu obyvateľov Ruska)))

Keďže kyslá smotana má sedatívny účinok, neužívajte ju súčasne s antidepresívami.

Existujú tiež štandardné kontraindikácie: tehotenstvo, individuálna intolerancia.

Guanabana je oncoprotektor. Niektoré zdroje hovoria, že jej účinnosť je vyššia ako chemoterapia - s výsledkami štúdií som to však nepotvrdil.
Niektorí z našich klientov hovorili o známych, ktorí pomohli kapsulám s guanabanou vyrovnať sa s rakovinou kože, ale osobne som týchto ľudí nevidel a nepoznám ich zdravotnú históriu..
Existujú recenzie zákazníkov, ktorí po užití guanabany pociťujú bolesť a krvácanie hemoroidmi.

Guanabana môže byť užitočná aj pre tých, ktorí chcú nájsť prirodzenú alternatívu k sedatívom..

V každom prípade by ste sa však mali poradiť s lekárom a byť pod jeho dohľadom, ak ho chcete používať na liečbu.

* Informácie na našej webovej stránke sú prekladom thajských zdrojov, ktoré spolupracujú s lekármi a odborníkmi na poskytovaní spoľahlivých informácií. Obsah tejto stránky je však určený iba na doplnenie všeobecných vzdelávacích informácií..

Materiály na stavenisku nie sú žiadnym spôsobom určené na diagnostiku ani samoliečbu a nenahrádzajú kvalifikované lekárske vyšetrenie a diagnostiku.

Ak máte ochorenie alebo nepohodlie, obráťte sa na svojho lekára. Sme proti samoliečbe, sme za rozumný prístup k uzdraveniu.

Novinky na blogoch

Ovocie, ktoré lieči rakovinu. Guanabana

Ovocie, ktoré lieči rakovinu a jej účinky, je 10 000-krát silnejšie ako chemoterapia. Nechcú, aby sme to vedeli, pretože veľkí výrobcovia liekov prestanú predávať svoje strašidelné výrobky...

Najsilnejší antikarcinogén na tejto planéte..


Guanabana alebo ovocie gravioly sú zázračné produkty, ktoré ničia rakovinové bunky. Prečo o tom nevieme? Pretože existujú organizácie, ktoré majú záujem hľadať syntetické možnosti, ktoré im umožnia zarobiť skvelé peniaze. Teraz môžete pomôcť svojmu susedovi tvrdením, že na prevenciu tejto choroby musíte piť šťavu z guanabany.

Chutí dobre a jeho použitie nespôsobuje hrozné následky chemoterapie. Na dvore môžete zasadiť strom. Všetky jeho časti sú užitočné..

Keď nabudúce budete chcieť piť šťavu, požiadajte o šťavu z guanabany. Koľko ľudí zomrelo v období, keď boli tieto informácie prísne utajované, aby sa neohrozilo zisky veľkých korporácií v miliónoch dolárov? Guanabana je nízko rastúci strom a nezaberá veľa miesta. Je známa ako Graviola v Brazílii, Guanábana v Latinskej Amerike a Soursop v angličtine. Plody sú veľké, s bielym mäsom, sladké, jedlé surové, používané na výrobu nápojov, sladkostí atď. Záujem o túto rastlinu je spojený s jej silným protirakovinovým účinkom. Má mnoho ďalších vlastností, ale najzaujímavejší je účinok na nádor. Táto rastlina je osvedčenou liečbou všetkých druhov rakoviny. Niektorí tvrdia, že je užitočná pri všetkých formách rakoviny..

Tiež sa predpokladá, že rastlina je širokospektrálne antibiotikum, má protiplesňové a antiparazitické vlastnosti, reguluje krvný tlak, antidepresívum a pomáha pri stresových a nervových poruchách..

Zdrojom týchto informácií je jeden z najväčších výrobcov liekov. Od roku 1970 sa uskutočnilo viac ako 20 laboratórnych testov, ktoré preukázali, že extrakt ničí rakovinové bunky 12 druhov rakoviny vrátane rakoviny hrubého čreva, prsníka, prostaty, pľúc a pankreasu..

Zlúčeniny tohto stromu, pokiaľ ide o spomalenie rastu rakovinových buniek, sú 10 000-krát účinnejšie ako adriamycín (dobre známy chemoterapeutický liek)..

A čo je ešte viac prekvapujúce, terapia extraktom Graviola iba ničí rakovinové bunky a neovplyvňuje zdravé bunky..

Guanabana je blízkym príbuzným Noina a Cherimoi a môžu sa skutočne zamieňať z neskúseného vzhľadu a dokonca aj chuti. Ich hlavný rozdiel je v šupke: v Guanabane je povrch šupky zjavne podobný zriedkavým nízkym špičkám alebo klkov, hoci v skutočnosti sú tieto procesy mäkké a vôbec nie pichľavé. Plody sú okrúhle, nepravidelného podlhovastého tvaru, dostatočne veľké, môžu dosiahnuť hmotnosť 12 kilogramov, aj keď ovocie, ktoré zvyčajne váži nie viac ako 3 kilogramy, sa obvykle pri predaji nachádza..

Guanabanskou krajinou je tropická Amerika, ale nachádza sa takmer vo všetkých tropických oblastiach, vrátane krajín juhovýchodnej Ázie a Izraela. Toto ovocie nenájdete na každom trhu s ovocím..

Dužina plodu je biela, jemne krémová a jemne vláknitá. Chutí sladko a mierne kyslo, podobne ako akékoľvek iné ovocie. Vo vnútri sa nachádza veľké množstvo tvrdých kameňov veľkosti a tvaru veľkej fazule.

V nezrelé ovocie je dužina tvrdá a chutná ako tekvica. Ovocie sa navyše často predáva nezrelé (dozrieva v priebehu niekoľkých dní), a preto sa turisti, ktorí si ho kúpili a ochutnali, okamžite nezamilujú. Stačí jej však pár dní ľahnúť, pretože získava svoj jedinečný vkus. Ak si chcete vybrať zrelé ovocie, musíte naň vyvinúť malý tlak, kôra by sa mala mierne ohnúť. Plody s vysokou hustotou - nezrelé.

Guanabanu môžete jesť nakrájaním na polovicu ovocia a zoškrabaním dužiny lyžičkou alebo nakrájaním na plátky a použitím melónu. Kôra zrelého ovocia nefunguje.

Guanabana je rýchlo sa kaziaci produkt a má sa uchovávať v chladničke. Ak chcete priniesť domov, vyberte si nezrelé plody, ktoré dozrievajú celkom dobre 2 dni, ale potom pokazia.

Guanabana: zdravotné prínosy a škody

Čo je to klobása

Strom guanabany nevyčnieva z teplých hrán vo svojej vlasti, existuje viac exotických rastlín. Ale pre turistov, iných hostí, je Sausep skutočným zázrakom..

Čaj Annon

Varte 1 liter. vodu a ponorte do nej 4-6 g čaju, ktorý sa naleje do papierového vrecka, bavlneného vrecka alebo sitka. Nalejte vriacu vodu a varte 3-4 minúty. Pite horúce alebo chladené, najlepšie bez cukru. Maximálne 2 šálky denne!

Pri dlhodobej konzumácii (viac ako mesiac) by sa mali užívať probiotiká a tráviace enzýmy, pretože sa znižuje počet prospešných črevných baktérií.

Antioxidanty pomáhajú bojovať proti chorobám očí

  • Mnoho výhod Gravioly súvisí s jej antioxidačnými vlastnosťami. (1)
  • Štúdie ukazujú, že fytonutrienty nachádzajúce sa v ovocí obsahujú vysokú koncentráciu antioxidačných látok vrátane alkaloidov, saponínov, terpenoidov, flavonoidov, kumarínov, laktónov, antrachinónov, trieslovín, srdcových glykozidov, fenolov a fytosterolov..
  • Je to významná skupina, ktorá pomáha v boji proti patogénnym bunkám a nádorom. (2)
  • Ďalšie štúdie ukázali, že antioxidanty môžu pomôcť liečiť očné choroby..

Štúdia očných chorôb spôsobená vekom Národným očným ústavom zistila, že antioxidanty sú užitočné, najmä ak sa berú ako zmes vitamínu C, vitamínu E, beta-karoténu a zinku. Táto kombinácia skutočne u pacientov s potvrdenou diagnózou znížila riziko rozvoja makulárnej degenerácie sietnice súvisiacej s vekom (AMD) o 25%. (3)

Vitamíny a minerály

Zloženie buničiny plodu Sausep obsahuje také užitočné látky, ako sú vitamíny, minerály, prírodné cukry. Vitamíny: A, skupina B (1, 2, 3, 6, 9), C. Minerály v zložení Sausep (mg / 100 g buničiny):

  • draslík - 278;
  • fosfor - 27;
  • horčík - 21;
  • vápnik - 14;
  • železo - 0,6;
  • zinok - 0,1.

Každý z nich prispieva k celkovému blahu človeka. Napríklad železo „dohliada“ na impulzy krvi, horčíka a nervov. Fosfor a vápnik majú pozitívny vplyv na stav kostného tkaniva, zubov, vlasov, nechtov. Toto je neoddeliteľnou súčasťou buniek tela. Jeden však nemožno asimilovať bez druhého. Preto je zvláštnym prínosom guanabany, že obidva prvky sú prítomné v dužine kyslej smotany.

BZHU sausepa (g / na 100 g buničiny):

Celková časť fruktózy, sacharózy a ďalších prírodných cukrov v guanabane je 13,54, vláknina je 3,31 g. Obsah kalórií v kyslej smotane je 66 kcal.

Chuť z Guanabany

Chuť ovocia sa dá ťažko opísať slovami bez ochutnávky tropického ovocia. Gurmáni však tvrdia, že v dužine sa okrem citrusových tónov odlišuje aj chuť ananásu, jahôd a jahôd..

Ovocie pripomína chuť citrusových plodov, ananásu a jahôd.

Vplyv jednotlivých častí zariadenia

Aké liečivé sú všetky časti susepov:

  • Olej zo semien Sausep eliminuje vši, odstraňuje parazity z tela. Semená infúzie mleté ​​sa podávajú na vyvolanie zvracania (napríklad v prípade otravy). Hojí rany, zastavujú krvácanie.
  • Listy klobásy sa vkladajú do vankúša, aby sa spánok stal pokojnejším a pokojnejším. Gruel z nastrúhaných čerstvých surovín sa vtiera do žalúdka počas nadúvania alebo na postihnutú pokožku. Vývar neutralizuje teplo a má sklon k chorobe.
  • Mierne nezrelé plody Sausepu sa nasekajú a dajú sa na úplavicu.
  • Odvar mladých výhonkov Sausepu je predpísaný pre katar, problémy so žlčníkom, tráviace ťažkosti. Dajte na zastavenie zvracania.
  • Kôra klobásy sa používa na ochorenia pečene, artrózy, artritídy.
  • Sausepove korene - protijed na otravu.
  • Kvetiny Sausep Pomoc s Katarom.
  • Stopka a listy kyslej smotany obsahujú zložky s antivírusovými vlastnosťami. Infúzia sa podáva nachladnutia, SARS a iné podobné problémy.
  • Extrakt z guanabany lieči maláriu, ničí huby a parazity.

Odvar listov, podzemkov a kôry Sausepu sa považuje za sedatívny a antispazmodický. Pomáha zmierňovať kŕče, bolesť, zlepšovať svalový tonus po mŕtvici, s mozgovou obrnou, poraneniami miechy alebo mozgu.

Pestovanie Guanabany doma

Na rozdiel od iných tropických plodov je kyslá tráva nenáročná. Fanúšikovia záhradného skleníkového záhradníctva zvládli jeho kultiváciu aj v stredných zemepisných šírkach. Sausepov strom nerastie nad 2 m, nepotrebuje obrie hrnce alebo štvorce. Lepšie položte ju na slnečnú stranu, mierne ju zalejte vodou.

Kde sa pestuje ovocie guanabany?

Historickou vlastnosťou Sausepu je Stredná a Latinská Amerika a jej šírenie je v tropických a subtropických zemepisných šírkach. Pestuje sa v Austrálii, Indii, Malajzii, Singapure, na juhu Thajska a Číny na Srí Lanke. Divoká guanabana nie je neobvyklá v Guatemale, Bermude a na Bahamách. Strom je nenáročný na klímu, pôdy, plody Sausepu sa zbierajú na pobrežných a vysokohorských plantážach..

Kde sa pestuje ovocie guanabany?

Ovocie rastie v prírodných podmienkach v tropických zónach - na Bahamách a na Bermude av Latinskej Amerike. Guanabana sa pestuje umelo v Austrálii, juhovýchodnej Ázii, Číne a Indii, ako aj na Srí Lanke..

Guanabana - výhody, poškodzuje a kontraindikácie

Tropické ovocie s mnohými menami vždy vyvoláva záujem medzi Európanmi. Pestované exotické ovocie rastie v Indii, Austrálii, Peru, Južnej Číne a na Srí Lanke a na Bahamách a Bermudách sa vyskytuje divo. To má veľa mien: guanabana, klobása, kyslá nálevka, annona.

Zhrnutie článku:

Guanabana doma

Na rozdiel od svojich náprotivkov je kyslá smotana absolútne nenáročná, takže ju milujú milovníci izbových rastlín. Ganabana pokojne toleruje zatienenie, prejedanie sa alebo mierne sucho. Okrem toho tento strom nevyžaduje veľa miesta, môže sa umiestniť do malej nádoby.

Guanabana v medicíne

Pre ľudské telo je toto ovocie veľmi užitočné. Obsahuje obrovské množstvo stopových prvkov a vitamínov, ktoré môžu pomôcť pri práci vnútorných orgánov. Pozitívny účinok sa prejavuje aj na imunitnom systéme..

Nielen ovocie, ale aj korene, listy, kôra a kmeň tohto stromu sa v ľudovej medicíne často používajú. Liečia hlístové choroby, obezitu, nervové poruchy. Guanabana z mäsa môže znížiť hladinu cukru v krvi. V indických krajinách vyrábajú zmes buničiny z ovocia, listov, kôry a olivového oleja. Takto pripravený prípravok sa široko používa na vonkajšie použitie pri liečbe artritídy a osteochondrózy..

Užitočné vlastnosti rastliny guanabany, prehľad lekárov to potvrdzujú, umožňujú túto rastlinu používať na liečenie mnohých chorôb spolu s farmaceutickými výrobkami..

Guanabana v medicíne

Úradný liek používa Sausep ako liek.

Guanabana lieči rakovinu?

Uskutočnili sa desiatky štúdií, ktorých výsledky ukázali, že plody guanabany skutočne bránia rastu rakovinových buniek a znižujú ich negatívne účinky..

V reklame na ovocie sú uvedené pochybné údaje. Obsahuje informácie, že guanabana na rakovinu funguje lepšie ako chemoterapia. Možno, že v budúcnosti sa pacienti s rakovinou budú môcť vyhnúť tejto hroznej procedúre vďaka kyslej smotane.

Legenda o vlastnostiach ovocia hovorí, že pred niekoľkými rokmi boli štúdie vykonané na Inštitúte lekárskych vied v Amerike, ktorý ukázal, že graviola obsahuje silné antioxidačné látky, ktoré ničia voľné radikály..

Vedci chceli pokračovať v pokusoch a patentovať ich objav, ale to bolo zákonom zakázané v dôsledku štúdie, ktorú zastavili.

Jeden z vedcov, ktorý sa zúčastnil experimentov, objavil tajomstvo ovocia o niekoľko rokov neskôr a potvrdil, že plody majú zázračné sily.

V skutočnosti dnes neexistuje dôkaz, že ovocie pomáha liečiť rakovinu, zatiaľ čo jediná osoba pomocou tejto pomoci nedokázala prekonať túto chorobu. Ceny ovocia sú kozmické a s najväčšou pravdepodobnosťou ide o nový obchod, ktorý prinesie jeho tvorcovi stovky tisíc alebo dokonca milióny rubľov. Nestaňte sa obeťou a buďte ostražití, guabana proti rakovine - je to len podvod.

Guanabana proti rakovine - a opäť klam?

Guanabana (Graviola) je ovocie, ktoré rastie v tropických oblastiach. Nedávno o ňom čoraz častejšie píšu v domácich publikáciách, údajne pomáha liečiť rakovinu. Je to tak?

Mnoho ľudí sa zaujíma o otázku - kde guanabana rastie? Strom rastie v oblastiach s teplou klímou, najčastejšie sa vyskytuje v Brazílii, amazonských lesoch a karibských ostrovoch. V malom množstve strom rastie v Amerike. V regiónoch, kde sa toto ovocie pestuje, sa z neho vyrába džús, dezerty, sorbet a omáčky.

Nazýva sa tiež kyslá smotana, pretože jej dužina je bielej farby, navyše je veľmi jemná a voňavá. Fotografie ovocia guanabany nájdete na internete, nevyzerá veľmi atraktívne, napriek tomu chutí dobre.

Bude sa vám páčiť náš článok Chocolate tomel zapota - chutný a uspokojivý

Guanabana: vlastnosti a výhody

Tí, ktorí distribuujú guanabanu, tvrdia, že toto ovocie má silné protiplesňové a antibakteriálne vlastnosti. Zabraňuje množeniu infekcií spôsobených baktériami a vírusmi. Jesť ovocie, môžete odstrániť črevné infekcie a zbaviť sa parazitov a červov.

Plody stromu guanabany obsahujú niekoľko užitočných látok, obsahujú vitamíny B, vápnik, vitamín C, vlákninu. Pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu v krvi a dodávajú energiu po celý deň..

Ovoce má tiež pozitívny vplyv na krvný tlak, reguluje jeho hladinu. Odporúčame jesť ovocie pre tých, ktorí majú problémy s kardiovaskulárnym systémom, nespavosťou a depresiou.

Guanabana: ovocné fotografie, výhody a škody

Liečivé vlastnosti ovocia guanabany si zaslúžia podrobné zváženie. Exotický produkt má nielen zaujímavú chuť, ale aj dobrý liečivý účinok..

informácie

1. MenoGuanabana
2. VlasťAmerika
3. RodAnnona
4. Hmotnosť 1 ks.1,5 kg
5. Cena za 1 kg700 rubľov

Použitie na varenie

Kyslá smotana sa konzumuje v čerstvom alebo spracovanom stave:

  • Šťavy sa vylisujú z ovocia guanabany, pripravia sa výťažky, kompóty.
  • Bežné pečivo s prídavkom guanabany sa stáva exotickým výrobkom.
  • Dužina z kyslej smotany sa stáva sorbetom, želé, penou, džemom.
  • Ochutené sladkosti sa ľahko pripravujú. Dusená drvina sa rozdrví v mixéri alebo sa rozotrie sitom, postupne sa privedie do varu, naplní plesne, ochladí sa.
  • Prvotriedna chuť urobila z kyslej smotany guanabany základ desiatok dezertov. Je skvelá na „spojenie“ so zmrzlinou alebo šľahačkou..

Hispánci z kyslej smotany a mliečnych kokteilov urobili medzinárodne uznávaný nápoj. Exotický alkohol sa vyrába z fermentovanej šťavy. Konzervované ovocie.

Najjednoduchší spôsob, ako si pochutnať na klobáse, je rozdeliť ovocie na kúsky, potom vytiahnuť dužinu lyžičkou..

Kuchári krajín, kde rastie Sausep, používajú nezrelú guanabanu ako zložku slaných potravín.

Ako vyzerá strom a ovocie?

Guanabana je vždyzelený strom do výšky 8 až 9 metrov. Má široké mäsité listy až 17 cm dlhé a pri trení vyteká jemná pikantná aróma. Pozoruhodné sú aj plody hrušky v tvare hrušky.

  • Sú to najväčšie z rodiny Annon (existujú kópie 6-7 kg). Typické rozmery: 15x25 cm, hmotnosť 3-4 kg.
  • Kvety, po ktorých nasledujú plody guanabany, sa objavujú dvakrát ročne - na konáre a kmeňe.
  • Buničina z klobásy je béžová, šťavnatá, porovnateľná v konzistencii so želé alebo smotanou. V tejto súvislosti sa kyslá smotana podobá citrusom: sú to segmenty s čiernym semenom.
  • Je pokrytá tvrdou tenkou kôstkou. Spočiatku je zelená, keď dozrieva, zožltne.
  • Pokiaľ ide o inú exotiku, neexistuje jednota, pokiaľ ide o chuť kyslej smotany. Ale väčšina súhlasí: je to veľmi osviežujúca zmes citrusov, jahôd a ananásu. Vôňa kyslej smotany sa tiež porovnáva s ananásom..

Zhromaždite nezrelé. Zrelé plody guanabany na konáre nedrží a netolerujú prepravu. Dozrievajú na ceste, v prepravkách.

Ako brať guanabanu na rakovinu

Produkt bude mať pozitívny vplyv na organizmus aj pri bežnej konzumácii potravy. Na boj proti rakovine sa však odporúča konzumácia ovocia v najvyššej koncentrácii, to znamená vo forme čerstvo vylisovanej šťavy..

V boji proti rakovine musíte vypiť 1 pohár šťavy guanabany denne. Chutí celkom príjemne, ale najlepšie je vypiť ho na plný žalúdok, aby šťava nemala dráždivé účinky na žalúdočnú sliznicu. Produkt má zvlášť dobrý účinok v prípade onkologických ochorení v prvých štádiách a ako profylaxia zhubných nádorov..

Pozor! Napriek všetkým výhodám guanabany je potrebné poradiť sa s lekárom skôr, ako ju začnete používať proti rakovine. Ak existujú kontraindikácie, liečivé vlastnosti ovocia môžu spôsobiť viac škody ako úžitku. Najlepší účinok pri liečbe pochádza z čerstvej kyslej smotany.

Koktejl (8 porcií)

1. Ošúpajte guanabanu s hmotnosťou 2 kg z kože, odstráňte semená. Buničinu vylejte pridaním 5 šálok vody do krémového stavu. Nasaďte drôtené sito a šťavu vytlačte drevenou lyžičkou. Malo by dostať asi 8 šálok.

2. Nalejte šťavu do hrnca, pridajte 660 g hnedého cukru, šepot soli, 100 g kukuričného škrobu a šálku mlieka. Zapálte a za stáleho miešania zahusťujte. Potom držte ďalších 10 minút v ohni, bez prerušenia zasahovania. Môžete piť chladený alebo teplý kokteil.

Liečba infekčných chorôb graviditou

Graviola sa často používa na liečbu infekcií spôsobených baktériami a parazitmi vrátane leishmaniózy spôsobenej uhryznutím pieskom..

Používa sa tiež na liečbu opary, kašľa a zvracania..

Bakteriálne a vírusové infekcie môžu spôsobiť kašeľ, kýchanie, horúčku a ďalšie nepríjemné príznaky. Aj keď tieto príznaky môžu byť dosť vyčerpávajúce, sú účinné, pretože sú súčasťou mechanizmu používaného telom na stimuláciu imunitného systému, ktorý pomáha zbaviť sa akejkoľvek infekcie..

Graviola a čaj graviola môžu účinne bojovať proti infekcii a rýchlo vás postavia na nohy. (9)

Môže pomôcť v boji proti onkológii

Štúdia uverejnená v časopise Food amp; Funkcie “, ukazujú, že biologicky aktívne látky obsiahnuté v extrakte z listov guanabany majú pozitívny protirakovinový účinok vďaka antioxidačným enzýmom, ktoré sú v nich obsiahnuté, a vďaka ich schopnosti bojovať proti voľným radikálom, v dôsledku čoho sa rakovinové bunky ničia. (5)

Predpokladá sa, že listy Gravioly zabíjajú rakovinové bunky blokovaním produkcie ATP. ATP alebo takzvaná kyselina adenozíntrifosforečná je hlavnou formou energie pre bunky. Táto energia je obsiahnutá v chemickej väzbe, ktorá sa po uvoľnení môže použiť na zvýšenie ďalších aktivít v bunkách. (6)

Výťažok z listov gravioly však môže túto aktivitu blokovať a pomáha zničiť tvorbu rakovinových buniek tým, že ich zbavuje potrebnej energie. Tento jav je známy ako apoptóza alebo programovaná bunková smrť..

Vedci z Technologického inštitútu Tepic (Instituto Tecnológico de Tepic - ITT) v Mexiku okrem toho objavili v graviole acetogeníny, ktoré majú chemoterapeutické vlastnosti. (7)

Názvy ovocia

Exotické ovocie je známe pod mnohými menami:

Prevalencia k tomu prispela: výraz „graviola“ má portugalské korene, „Sausep“ - angličtina, „Guanabana“ - španielčina.

Keď hovoria o klobáse, kyslej smotane, guanabane alebo ovocí gravioly, znamenajú to isté ovocie.

Globálnym vedeckým názvom rastliny je Annona muricata (pichľavý annona). Najbližší príbuzný kyslej smotany je cherimoya. Ale pestovanie na iných miestach, najväčšie plody nie sú ťažšie ako 3 kg.

Celkový dosah

Farmaceutické výťažky z ovocia guanabany sú predpísané na vyriešenie mnohých problémov:

  • Posilnenie imunitného systému, boj proti vírusom.
  • Gastrointestinálny trakt: Sausep podporuje flóru, normalizuje kyslosť, lieči hrubé črevo.
  • Ovocie Guanabana podporuje vylučovanie kyseliny močovej, čo je užitočné pri artritíde, reumatizme, dne..
  • Sausep zlepšuje funkciu pečene.
  • Znižuje telesnú hmotnosť.
  • S pomocou ovocia neutralizujú patológie nervového systému.

Zrelé ovocie kyslej pečene lieči kurvy, úplavice, zvyšuje laktáciu. Bolesť kĺbov, artritída, osteochondróza sa uľahčujú trením zmesi dužiny ovocia, listov, sójovej kôry a olivového oleja. Autormi tejto metódy sú liečitelia Indie. Predpisujú infúziu sójových listov ako antipyretikum, pri hnačkách, úplaviciach.

Nebezpečné vlastnosti Annony

Popri mnohých užitočných vlastnostiach majú ióny škodlivé vlastnosti. Semená cukrových jabĺk majú štipľavú chuť. Ich konzumácia v potrave nevyhnutne povedie k otrave s možnými vážnymi následkami. Nedovoľte, aby sa šťava zo semien annona dostala do očí, v niektorých prípadoch to môže spôsobiť slepotu!

Pamätajte tiež, že by ste sa nemali príliš unášať konzumáciou dužiny tohto ovocia, mali by ste poznať opatrenie vo všetkom, aby ste predišli nežiadúcim dôsledkom. Kvôli vysokému obsahu vápnika v anne by nemali byť konzumované tehotnými ženami.

Latinskoamerickí vedci sú toho názoru, že zneužívanie guanabany môže spôsobiť Parkinsonovu chorobu. Okrem toho sa z anónov vyrába rastlinný liek nazývaný Triamazon. Tento liek nemá licenciu, preto je jeho účinnosť veľmi sporná a dosiaľ nebola potvrdená..

Chcete vyskúšať Annonu, ale neviete, kde ju kúpiť? Potom pestujte toto cukrové jablko doma!

Nutričná hodnota plodov gravioly na 100 gramov:

  • Energia 66 kcal
  • Sacharidy 16,84 g
  • 13,54 g cukru
  • Vlákno 3,3 g
  • Tuk 0,30 g
  • 1,00 g proteínu
  • Vitamín B1 0,070 mg 6%
  • Vitamín B2 0,050 mg 4%
  • Vitamín B 3 0,900 mg 6%
  • Vitamín B6 0,059 mg 5%
  • Vitamín B 9 14 mcg 4%
  • Vitamín C 20,6 mg 25%
  • Vápnik 14 mg 1%
  • Železo 0,6 mg 5%
  • Horčík 21 mg 6%
  • Fosfor 27 mg 4%
  • Draslík 278 mg 6%
  • 0,1 mg zinku 1%

Percentuálny podiel odporúčaného denného príspevku pre odporúčanú telesnú hmotnosť dospelých (databáza živín USDA)

Ovocie guanabany zvnútra aj zvonka

Vo svete exotiky je vzhľad vždy klamný - ak by ste videli zelené pichľavé ovocie z kyslej zeleniny, pravdepodobne by ste to ani nepovažovali za jedlé. Plody guanabany však majú jedinečnú chuť a neobvyklý vzhľad. Veľkosť sa dá porovnať s priemerným melónom, iba na rozdiel od toho je kyslá smotana pokrytá obrovskými mäkkými hrotmi.

Nezrelé plody guanabany majú bohatú zelenú farbu a tvrdú dužinu, ale keď dozrievajú, zožltnú a sú tak jemné a mäkké, že sú pri páde poškodené. Z tohto dôvodu sa zhromažďujú a predávajú stále nezrelé. Neskúsení turisti skúšajú ovocie ihneď po zakúpení a sú sklamaní, pretože nezrelé ovocie guanabany chutí nie lepšie ako surová tekvica.

Avšak stojí za to nechať ho zrieť pri izbovej teplote, pretože žltne a získava svoju jedinečnú chuť. Aby ste sa uistili, že ovocie je zrelé, stlačte ho prstom - ak je povrch mäkký, môžete jesť kyslú smotanu. Ovocie guanabany sa vo všeobecnosti môžu uchovávať 2 až 3 dni v chladničke alebo pri izbovej teplote, jej žltkastá šupka sa môže zmeniť na čiernu, ako sa to stáva so zrelým banánom, ale mäso čoskoro nestráca svoju chuť a prospešné vlastnosti..

Podľa gurmánskych recenzií je guanabana nakrájaná na polovicu a je konzumovaná lyžicami ako grapefruit alebo nakrájaná na plátky ako melón. Ak aspoň raz vyskúšate vyzretú kyslou smotanu, nezabudnete na jej neporovnateľnú chuť. Recenzie o guanabane alebo o chuti tohto ovocia sa trochu líšia. Niektorí ju porovnávajú s kyslou limonádou s nádychom jahôd, iní s ananásom, jahodami a citrusmi..

Vedľajšie účinky a kontraindikácie

  • Hoci niektorí odborníci tvrdia, že graviola môže mať na organizmus negatívny vplyv, na potvrdenie týchto tvrdení je potrebný ďalší výskum..
  • Neužívajte doplnkové látky Graviola počas tehotenstva, dojčenia alebo užívania iných liekov, ak by to mohlo mať nežiaduce účinky..
  • Uvádza sa, že semená Gravioly obsahujú asi 50% oleja obsahujúceho dráždivý toxín, ktorý spôsobuje zápal očí.
  • Rakovinové centrum Sloan Kettering Memorial varuje pred použitím gravioly, pretože to môže viesť k možnej neuronálnej dysfunkcii; jeho spojenie s Parkinsonovou chorobou je tiež indikované kombináciou anonacinu, silného neurotoxínu, ktorý sa nachádza v ovocí a semenách guanabany.
  • Francúzsky úrad pre bezpečnosť potravín však v roku 2020 uviedol, že neexistujú štúdie na podporu akejkoľvek súvislosti medzi neurologickými poruchami a používaním guanabany..
  • Napriek tomu sa pri používaní gravioly odporúča opatrnosť a je potrebné sa jej vyhnúť, ak existujú nejaké obavy..

Užitočné vlastnosti anónov

Vláknina je mäkká, používa sa na prípravu štiav, výťažkov, je zdrojom vitamínov (C, B), minerálnych solí (vápnik, železo, horčík, fosfor), ako aj bielkovín, uhľohydrátov, kyseliny listovej.

Vďaka svojmu bohatému vitamínovému zloženiu sa používa pri chorobách hrubého čreva, podporuje črevnú flóru, zlepšuje funkciu pečene, pomáha znižovať hmotnosť, normalizuje kyslosť žalúdka a pomáha vylučovať kyselinu močovú z tela, preto sa odporúča ľuďom trpiacim reumatizmom, artritídou a dnou..

Veľká sada vitamínov B poskytuje terapeutický účinok pri degeneratívnych ochoreniach chrbtice, neurologickej patológii.

Podľa štúdií majú látky obsiahnuté v tejto rastline protirakovinové vlastnosti. Na rozdiel od chemoterapie, ktorá ničí všetky bunky, tieto látky pôsobia selektívne iba na cudzie bunky.

Acetoginín je inhibítorom enzymatických procesov v nádorových tkanivách.

Pôsobenie acetogenínu ako protinádorovej látky sa venuje veľké množstvo cudzích predmetov. Prezentované sú výsledky štúdie protinádorovej aktivity guanabanu v porovnaní s chemoterapeutickým liekom adriamycínom..

Sú ukázané výhody protinádorovej aktivity guanabanu a jeho selektivita pre nádorové bunky. Liek z guanabanu nemá toxické účinky na zdravé bunky a je tiež široko používaný pri liečbe cukrovky.

Extrakt z guanabanu má antivírusový účinok. Je to antimalarické, antimikrobiálne, protiplesňové, antiparazitické činidlo.

Kôra a listy sa používajú ako antispasmodiká a sedatíva, používajú sa na kašeľ, chrípku, astmu, asténiu a hypertenziu..

Listový čaj možno použiť ako prášky na spanie a sedatíva.

Listy môžu byť vložené do vankúša alebo rozložené vedľa vankúša.

Upokojujúci čaj z listov Annona Murikata.

  • Priveďte vodu do varu.
  • Listy annonas muricata dôkladne opláchnite a vložte do čistej kanvice alebo šálky.
  • Nalejte vriacu vodu na listy pomocou približne 3 listov na šálku..
  • Varnú kanvicu zatvorte a nechajte ju 5 - 10 minút variť.
  • Odstráňte listy.
  • Podľa chuti pridajte cukor a plátok citróna.

Tento čaj je príjemným upokojujúcim nápojom, ktorý pomôže vašim deťom zdravo spať. Môže byť použitý ako sedatívum, má tiež chladiaci účinok.

Užitočné vlastnosti guanabany

Toto ovocie nie je náhodne nazývané kyslou smotanou - guanabana v tropickej Amerike je v našich zemepisných šírkach taká obvyklá ako jablká a okrem príjemnej chuti má bohaté zloženie vitamínov a minerálov. Plody guanabany obsahujú cholín, vitamíny B2, B5, B6, B9, C, PP. Zo stopových prvkov je najvyššia koncentrácia zinku, selénu, medi, mangánu, železa, fosforu, sodíka, horčíka, vápnika a draslíka..

Rovnako ako jablko našej zemepisnej šírky má kyslá smotana v Latinskej Amerike priaznivý vplyv na črevá. Priaznivé vlastnosti guanabany sa zaznamenávajú pri zlepšovaní funkcie pečene, normalizácii kyslosti žalúdka a vylučovaní kyseliny močovej. Verí sa, že napriek obsahu kalórií kyslá smotana prispieva k chudnutiu a vďaka vysokému obsahu vitamínov B sa môže používať pri komplexnej liečbe degeneratívnych ochorení chrbtice a neurologických ochorení..

Extrakt z guanabany má univerzálnu antiseptickú vlastnosť, môže sa používať ako antivírusové, antimalarické, protiplesňové a antiparazitické činidlo. A hoci sú semená guanabany považované za jedovaté, olej z nich získaný sa používa ako prírodný protišmykový prostriedok. Korene rastliny sa používajú ako sedatívum a antispazmodikum a čaj z listov má tabletky na spanie.

Užitočné vlastnosti guanabany

Liečivé vlastnosti guanabany boli študované po stáročia v oblastiach, kde strom rastie. S čerstvou kyslou smotanou sú kosti, nechty a vlasy silné a krásne. Šťava z guanabany sa používa na vylúčenie parazitov. Výrobcovia parfumov a kozmetiky si cenia esenciálny olej zo semien sóje.

Pomáha guanabana pri rakovine?

Ovocie má veľa liečivých vlastností, je však obzvlášť zaujímavé, pretože je schopné poskytnúť pomoc v boji proti onkológii.

Podľa štúdií môžu prospešné látky vo výrobku bojovať proti rakovine pankreasu, prsníka, prostaty, pľúc a hrubého čreva..

Bioflavonoidy a vitamíny v ovocí majú ohromujúci vplyv na malígne bunky, vďaka čomu je možné spomaliť vývoj nádorov..

Extrakt z guanabany je súčasťou mnohých doplnkov výživy odporúčaných na použitie v boji proti rakovine.

Je však potrebné zdôrazniť, že ovocie nie je zázračný liek, ktorý môže človeka nezávisle od onkológie zachrániť.

Ovocie s rakovinou môžete brať iba ako doplnkové terapeutické činidlo v kombinácii s tradičnými liekmi, takže vlastnosti produktu budú skutočne prospešné.

Výhody konzumácie skvelej Guanabany

Tieto cudzie plody, väčšinou známe na svete pod názvami sousep a, zriedkavejšie, graviola, lekári považujú za účinnejšie z lekárskeho hľadiska ako veľký sortiment lekární..

Podľa tvrdení tradičnej medicíny na juhu a v strede pomáha anónová ihla regulovať hladinu cukru v krvi u diabetikov, ako aj vysoký krvný tlak.

  • Mnoho ľudí si myslí, že surové klobásy a čerstvo vylisované šťavy zo zahraničia liečia artritídu a osteoporózu dobre..
  • Ak budete piť viac alebo menej pravidelne infúziu listov rastlín na jeseň, v zimnom období nebudete mať chrípku.

Článok z Afrického denníka z roku 2008 o tradičnom, doplnkovom a alternatívnom lekárstve uvádza, že štúdia na potkanoch diabetes mellitus kŕmených aniónovými ihličkovými plodmi ukázala výrazné zníženie hladiny cukru v krvi..

Samostatné štúdie tiež preukázali schopnosť gravioly zmierniť horúčku, astmu a kožné infekcie. Existujú štúdie, ktoré tvrdia, že susep je dobrý pre tých, ktorí trpia vírusovými infekciami, herpetickými infekciami a problémami s pečeňou..

Ovocie Sausep sa okrem toho odporúča na boj proti mnohým iným chorobám, ako sú hemoroidy, infekcie močových ciest..

Výhody ovocia Guanabana pri liečbe rakoviny

  • Nezvoláva nevoľnosť
  • Zabraňuje chudnutiu a vypadávaniu vlasov.
  • Dodáva telu energiu
  • Zlepšuje náladu
  • Zvyšuje imunitu

Dávkovanie a spôsob podávania

Výživové doplnky Graviola sa predávajú v kapsulách aj ako extrakt. Na stanovenie bezpečnej a štandardizovanej dávky sa zatiaľ nevykonali dostatočné štúdie..

  1. Vo všeobecnosti výrobcovia odporúčajú užívať od 500 do 1500 mg látky obsahujúcej graviolu v kapsulách denne alebo od 1 do 4 mililitrov extraktu denne..
  2. Tieto dávky neboli schválené Úradom pre potraviny a liečivá USA (FDA), pretože FDA nekontroluje produkciu, kvalitu alebo čistotu potravinárskych prísad a rastlinných materiálov..
  3. Niektorí lekári odporúčajú vyhnúť sa použitiu gravioly kvôli riziku vzniku vedľajších neurologických účinkov..

Zabíja rakovinové bunky pankreasu

  1. Extrakt Graviola môže zničiť rôzne typy rakovinových buniek, najmä rakovinové bunky pankreasu.
  2. Štúdia uskutočnená lekárskym strediskom v Nebraskej univerzite ukázala, že extrakt gravioly môže významne spomaliť rozvoj rakoviny pankreasu..
  3. Pretože rakovinové bunky obsahujú viac glukózy, rastú oveľa rýchlejšie, čo vedie k rastu nádoru..
  4. V tejto štúdii sa zistilo, že bunky, ktoré boli ošetrené extraktom gravioly, absorbovali menej glukózy ako kontrolné bunky.
  5. Takéto zníženie absorpcie glukózy rakovinovými bunkami vedie k zníženiu ich rastu a komplikuje metabolizmus, čo je nepochybne dobrá správa. (8)

Čo môže ublížiť guanabane

Napriek obrovskému počtu pozitívnych vlastností môže byť guanabana v určitých bodoch nebezpečná. Mali by ste pamätať na tieto body a podľa možnosti im predchádzať:

  • Pre tehotné a dojčiace ženy je lepšie zdržať sa konzumácie ovocia z gunabany, pretože to môže byť škodlivé pre telo dieťaťa a plod;
  • Semená guanabny sa považujú za jedovaté, preto by im nemalo byť dovolené vstúpiť do potravín. Pretože ich veľkosť nie je príliš malá, môžete semená z ovocia ľahko odstrániť;
  • Liek Triamazon vyrobený od Sausepu ešte nezískal licenciu. A hoci na niektorých miestach sa uplatňuje a distribuuje, jej účinnosť v našej krajine nebola potvrdená;
  • Príliš dlhá konzumácia guanabany môže spôsobiť Parkinsonovu chorobu;
  • Čerstvá kyslá smotana môže spôsobiť oslepnutie. Ak tomu predchádza šťava, ihneď ju vypláchnite tečúcou vodou;
  • Zneužitie tohto exotického ovocia môže spôsobiť zažívacie ťažkosti, preto je potrebné kontrolovať veľkosť jedlých porcií;
  • Každodenné používanie kyslej smotany na mesiac môže zničiť všetky prospešné baktérie v čreve, čo ďalej prispeje k narušeniu rytmu tela;
  • Pri nízkom krvnom tlaku je použitie guanabany ako jedla kontraindikované.

Graviola sorbet

  • Zmiešajte s mixérom 2 šálky kokosového krému, 250 g štrkovej drene a of šálky medu. Hmotnosť musí byť rovnomerná.
  • Nalejte do hlbokej formy na zmrazenie, potom prikryte a vložte do mrazničky na štyri hodiny.
  • Vyberte z mrazničky, bite, znova prikryte a vložte späť. Nechajte pôsobiť cez noc alebo do úplného zmrazenia..
  • Vložte do misky lyžičku zmrzliny. Ozdobte lístkami mäty.

Exotické recepty zo sóju

Zvyčajné pre Latinskú Ameriku a výstredné pre zvyšok sveta znamená „núdzové vytriezvenie“. Citrónová šťava sa pridáva k guanabanovým listom rozdrveným vo vode. Zmes je rozdelená na dve časti: jedna je namazaná hlavou opitého, druhá je napitá. Čaj z listov guanabany sa pije kvôli nespavosti, strate sily, chrípke, kašľu, astme, prítomnosti parazitov..

Recenzia lekárov o vlastnostiach guanabany pri rakovine

Protirakovinová účinnosť guanabany sa považuje za preventívnejšiu, lekárska komunita ju neuznáva ako plnohodnotné terapeutické činidlo. Lekári sa však zhodujú na tom, že konzumácia ovocia má priaznivý účinok v kombinácii s tradičnými protirakovinovými liekmi.

Vasnetsova Tatyana Vladimirovna, onkológ, Moskiv Ako onkológ predpisujem svojim pacientom predovšetkým liečivá, ktoré môžu vyliečiť alebo potlačiť rozvoj rakoviny. Onkologické ošetrenie ľudovými metódami nemožno vykonať - je smrtiace. Súhlasím však s tým, že guanabana má dobrý podporný účinok na rakovinu, pretože ovocie stimuluje organizmus v boji proti tejto chorobe.

Denisov Sergey Viktorovich, odborník na výživu, výživu, Stavropol Pracujem ako odborník na výživu viac ako 10 rokov a viem, aké dôležité je správne stravovanie v onkológii. Prítomnosť vitamínov v potrave spomaľuje rozvoj rakoviny, zvyšuje účinok liekov a pomáha ľahšie tolerovať chemoterapiu. Liečivé vlastnosti guanabany sa ukázali ako veľmi užitočné, zvyšuje sa kvalita života pacientov so spotrebou ovocia.

záver

Liečivé vlastnosti ovocia guanabany sú hodnotené veľmi vysoko, tropické plody sú prospešné aj pri liečbe rakoviny ako adjuvans. Môžete ho však použiť na liečbu akejkoľvek choroby maximálne jeden mesiac za sebou.